Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tříkrálová sbírka 2024

5. 2. 2024

V letošním roce 2024 se Tříkrálová sbírka uskutečnila o víkendu 6. až 7. 1. 2024 v Hluboké nad Vltavou a jejím okolí. V Hluboké nad Vltavou se koledovalo ve městě a v Zámostí, v okolí Hluboké bylo zapojeno celkem 15 vesnic.

Sbírku zorganizovala Marie Ciglbauerová již po patnácté spolu s Charitou České Budějovice. Kasičky byly opět zapečetěny na Městském úřadě v Hluboké nad Vltavou a na Obecních úřadech. Koledující Tři králové přinášeli do domů Boží požehnání, radost, pohodu a přání, psali na dveře nápis K+M+B = 2024, Christus mansionem benedicat, rozdávali kalendáříky na rok 2024 a cukříky. Sbírku provázelo horší počasí, v sobotu pršelo a v neděli sněžilo.

Tříkrálová sbírka 2024 podpoří: rodiny s vážně nemocnými a hendikepovanými dětmi, spoluúčast na financování nákupu kompenzačních pomůcek, zajištění ošetřovatelské péče a rehabilitačních pobytů, nízkoprahová zařízení pro děti a mládež, činnost sociálních a zdravotních služeb Charity České Budějovice.

V obci Mydlovary se vybralo celkem 11 238 Kč. Letos dostali koledníci za účast ve Tříkrálové sbírce šátky, batůžky, plavenky do bazénu v Českých Budějovicích a pozvánky do Biografu Kotva v Českých Budějovicích, kde se promítala pohádka pro děti s názvem Tonda, Slávka a kouzelné světlo. Dětem se koledování líbí, učí se tím pomáhat druhým a být trpělivým.